EDISYON:

Trump ilk günden Beyaz Saray'da değişiklik yaptı

Yeni Şafak
15:1521/01/2017, Cumartesi
G: 21/01/2017, Cumartesi
Yeni Şafak
45'inci ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray Personel Şefi Rob Porter ve ailesi ile birlikte görüntülenmişti.
45'inci ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray Personel Şefi Rob Porter ve ailesi ile birlikte görüntülenmişti.

ABD'de Trump dönemi dün itibarı ile başladı. Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te yaptığı değişiklik dikkati çekti. Obama'nın 2009 yılında kaldırdığı heykeli tekrar yerine getirten Trump'ın ilk işi de Obama'nın sağlık reformunu içeren Obamacare'in iptali için imza atmak olmuştu.

ABD'de 8 Kasım'da başkan seçilen Donald Trump, dün yapılan büyük törenle Beyaz Saray'a geçerek, resmen ABD'nin 45'inci başkanı oldu. Trump'ın, 44'üncü başkan Obama'nın Oval Ofis'ten kaldırdığı Winston Churcill büstünü yeniden ofise taşıması dikkati çekti.



ABD'de başkanlık görevi dün Barack Obama'dan devralan Donald Trump, ilk icraat olarak sağlık reformu yasası Obamacare'e el atarken resmi makamı Oval Ofis'le ilgili değişiklikler de yaptı. The Hill gazetesinin haberine göre Obama döneminde 2009'da Oval Ofis'ten kaldırılan eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in büstü geri getirildi.



  • Beyaz Saray, 2009'da köleliği kaldıran eski ABD Başkanı Abraham Lincoln ve siyah hareketinin liderlerinden Martin Luther King Jr. büstleri için yer açmak gerektiğini, Churchill büstünün de bu yüzden kaldırıldığını açıklamıştı.












#Obama
#Trump
#Beyaz Saray

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.