EDISYON:

Trump: Müslüman mültecileri değil, Hristiyanları alacağız

Yeni Şafak
09:0428/01/2017, Cumartesi
G: 28/01/2017, Cumartesi
DHA
ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da İngiliz Başbakanı Theresa May'i ağırlamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da İngiliz Başbakanı Theresa May'i ağırlamıştı.

Göreve geldiği günden bu yana tartışmalı değişikliklere imza atan ABD Başkanı Trump, "Müslüman mültecileri almak yerine, zulme uğrayan Hristiyanların alınmasına öncelik vereceğiz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana tartışmalı kararlar almaya devam ediyor. Uluslararası toplumun şaşkınlıkla izlediği Trump, bu kez de Müslüman mültecileri almayacağını, Hristiyanlara öncelik vereceğini söyledi.



Trump, Hristiyan Yayın Ağı'na verdiği bir röportajda, zulme uğrayan Hristiyanlara, ABD'ye sığınmaları için öncelik vereceğini söyledi.



"Hristiyanlara yardım edeceğiz"


Suriyeli Hristiyan sığınmacıların ABD'ye sığınmalarının olanaksız ya da çok zor olduğunu söyleyen Trump, "Müslüman olanlar gelebilsin ama Hristiyan olanlar gelemesin. Böyle haksızlık olmaz, kafalar kesiliyor ama en çok Hristiyanların kafaların kesiyorlar. Bu haksızlığa karşı çıkmak için onlara yardım edeceğiz" dedi.



"Sadece bizi destekleyenler ABD'ye gelebilir"


Trump, sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi ve göçmen vizelerine katı güvenlik önlemleri ile yeni soruşturma yöntemleri getiren başkanlık kararnamesini imzaladı.



Savunma Bakanlığı'na atanan Jim Mattis'in yemin törenine katılmak için gittiği Pentagon'a gelen ve burada karara imza atan Trump, yaptığı konuşmada, yeni kararname ile 'Radikal İslamcı teröristlerin ABD'ye sokulmasının önleneceğini' savundu. Trump, "Onları burada istemiyoruz. ABD'ye yalnızca bizi destekleyecek insanların gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.













#ABD
#Donald Trump

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.