EDISYON:

Türkiye’den işgalci İsrail’in Aksa'ya baskınına kınama: Kışkırtıcı ve faşizan eylem kabul edilemez

13:4621/05/2023, Pazar
G: 21/05/2023, Pazar
Diğer
Türkiye’den işgalci İsrail’in Aksa'ya baskınına kınama.
Türkiye’den işgalci İsrail’in Aksa'ya baskınına kınama.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif'e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif'e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz.

'Kışkırtıcı ve faşizan eylem'

İsrail Hükümet üyelerinin Harem-i Şerif'in tarihi statüsüne bu şekilde meydan okuması, kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail Hükümeti'ni, bir kez daha, Harem-i Şerif'in uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden her türlü provokatif eylemi derhal sonlandırmaya ve sorumluluk içerisinde davranmaya çağırıyoruz."

Bir tepki de Ömer Çelik'ten: Saygısızlığı lanetliyoruz

İşgalci İsrail'e bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik, şu ifadeleri kullandı: "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının güvenlik güçleri eşliğinde Harem-i Şerif’e yaptığı saygısızlığı lanetliyoruz. İsrail makamlarını Harem-i Şerif’in hukuki statüsüne saygılı olmaya davet ediyoruz."






#dışişleri bakanlığı
#israil
#Harem-i Şerif

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.