50 saatte doğalgaz

Yeni Şafak
08:379/06/2018, Cumartesi
G: 9/06/2018, Cumartesi
Diğer
Anapa’dan gelen gaz Kıyıköy’e 50 saatte ulaşacak.
Anapa’dan gelen gaz Kıyıköy’e 50 saatte ulaşacak.

Rusya’dan Karadeniz’in altından Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz aktarması planlanan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın ilk etabında sona yaklaşıldı. Rusya Anapa’dan başlayarak denize döşenen borular, Kırklareli Kıyıköy’de son bulacak ve doğalgaz karaya çıkacak. Doğalgazın boru hattındaki yolculuğu ise 50 saat sürecek. 2019 sonunda gaz akışı başlayacak.

Rusya’dan Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz aktarması planlanan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın ilk etabında sona yaklaşıldı. Açık denizde döşenen boru hatlarından Türkiye’ye doğalgaz sağlayacak olan ilk hat Türkiye kıyısına ulaştı. Rusya Anapa’dan başlayarak denize döşenen borular, Kırklareli Kıyıköy’de son bulacak. Anapa’dan gelen gaz Kıyıköy’e 50 saatte ulaşacak. 2019 sonunda gaz akışı başlayacak. Hürriyet'in haberine göre, TürkAkımı Sözcüsü Aslı Esen, “Allseas şirketine ait Lorelay gemisi 2018 4’üncü çeyrekte Kıyıköy kıyısına gelecek ve sığ sularda boru döşeyip, boru çekme işlemini tamamlayacak. Lorelay’ın buradaki işi birkaç haftada tamamlanacak” dedi.

#TürkAkımı
#Doğalgaz
#Aslı Esen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.