EDISYON:

ABD'li dev iflas için başvurdu

Yeni Şafak
14:2129/01/2019, Salı
G: 29/01/2019, Salı
Yeni Şafak
PG&E (Pasifik Gaz ve Elektrik) 16 milyon kişiye doğal gaz ve elektrik sağlıyor.
PG&E (Pasifik Gaz ve Elektrik) 16 milyon kişiye doğal gaz ve elektrik sağlıyor.

Kaliforniya'da 100'den fazla insanı öldüren ve yüz binlerce dönüm alan bir dizi yıkıcı orman yangını ABD'nin en büyük kuruluşu PG&E şirketini (Pasifik Gaz ve Elektrik) iflasa sürükledi. Dev kuruluş yangınlar sonrasında ortaya çıkan milyarlarca dolarlık zarar nedeniyle bu sabah iflas başvurusunda bulundu.

Kaliforniyalı kamu kuruluşu Pacific Gas & Electric , eyalet tarihindeki en ölümcül yangınlar sonrasında milyarlarca dolarlık borçlarla karşı karşıya kalmasının ardından bu sabah iflas koruması için başvuruda bulundu.

YANGINLAR ZARARA UĞRATTI

Şirketi iflasa sürükleyen süreç Kuzey Kaliforniya'daki orman yangınları sonrasında ortaya çıktı.
Yangınlar sebebiyle dev şirket milyarlarca dolarlık zarara uğradı. Yangınlar sonucu şirketin piyasa değerinin dörtte üçünün ortadan kalktığı, genel müdürünün görevinden ayrıldığı ifade edilirken yangınlardan kaynaklı yükümlülüklerinin ise 30 milyar doların üzerine çıktığı ifade edildi.

5.5 MİLYAR DOLARA İHTİYAÇ VAR


İflas için mahkemeye başvuran dev kuruluş Kuzey ve Orta Kaliforniya'da yaklaşık 16 milyon kişiye doğal gaz ve elektrik sağlıyor. İflasın iki yıl sürmesinin beklediğini ve işlem sırasında operasyonlarını finanse etmek için 5.5 milyar dolara ihtiyaç duyulacağı belirtildi.

24 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

24 bin kişiyi istihdam eden şirket, özkaynaklarının yaklaşık yüzde 1'ine sahip bir koruma fonu olan BlueMountain Capital’in eleştirisine maruz kaldı.

  • BlueMountain'den yapılan açıklamada iflas korumasının gereksiz olduğu ve zarar vereceği belirtildi.


#PG&E
#Kalifornia
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.