EDISYON:

Arabulucuk sistemi nasıl işleyecek?

Yeni Şafak
11:5328/12/2017, Perşembe
G: 28/12/2017, Perşembe
Yeni Şafak
İşçi işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi dönemi başlıyor.
İşçi işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi dönemi başlıyor.

1 Ocak 2018'den itibaren işçi işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi dava şartı haline gelecek. Zorunlu arabulucuk dönemi ile işçi ve işveren arasında aylarca süren anlaşmalıklarda çözüme kavuşacak. Peki arabulucuk sistemi nasıl işleyecek? İşte arabulucuk sisteminin detayları..

1 Ocak 2018'den itibaren işçi işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk sisteminin dava şartı haline gelecek ve uygulama işçi ve işveren açısından, enerji ve vakit kaybını önleyecek.

ARABULUCULUK SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

Arabuluculuk sürecinde işçi ve işverenin çözüm üretememeleri halinde arabulucular çözüm önerisi getirebilecek.

İşçi işveren alacağı ve tazminatı ile işe iade talepli iş uyuşmazlıklarında, arabuluculuğun dava şartı haline gelmesiyle birlikte taraflar artık ilk oturumda arabuluculuk yolunu deneyecek, arabuluculukta anlaşılmaması halinde mahkemeye başvurabilecek.

Sistem, adliyelerdeki arabuluculuk büroları üzerinden işleyecek. Arabulucu, yapılan arabuluculuk başvurusunu 3 hafta içinde sonuçlandıracak.

Tarafların anlaşamaması halinde ilk 2 saatlik ücret, Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Taraflardan birinin, ilk toplantıya katılmaması sebebiyle arabuluculuk faaliyetinin sona ermesi durumunda toplantıya katılmayan taraf, son tutanakta belirtilecek ve bu taraf davada kısmen veya tamamen haklı çıksa bile, yargılama giderinin tamamından sorumlu tutulacak.

#Arabulucuk
#Arabulucuk nedir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.