Bekar, ASELSAN'ın görüntüleme, mikro dalga, radar, elektro optik, güç elektroniği gibi askeri savunma teknolojilerinden gelen bilgi birikimiyle sağlık alanında "görüntüleme cihazları", "tanı, teşhis ve takip cihazları" ve "yaşam destek cihazları" olmak üzere 3 alanı hedef olarak belirlediklerini, bunların da sağlıktaki ana cihaz portföyünü oluşturduğunu ifade etti.
Bekar, yaşam destek cihazlarına yönelik olarak ventilatör (solunum cihazı) için Biosys ile 2018'den bu yana iş birliği içinde olduklarını, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde Baykar ve Arçelik'in de katkılarıyla çok kısa sürede seri üretimi hayata geçirip hastanelere teslimat yapmaya başladıklarını söyledi. İbrahim Bekar, aldıkları siparişler doğrultusunda 6 bin solunum cihazı üretimini sürdürdüklerini ve dünyada bu cihaza yönelik ciddi bir talep bulunduğunu bildirdi.
İbrahim Bekar, Sağlık Bakanlığının 10 yıllık MR, ultrason, bilgisayarlı tomografi, dijital röntgen ve hasta başı monitör ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin ihalesi için ASELSAN'ın göreve hazır olduğunu da söyledi. Bu ihale için yabancı bir partnerle yerlileştirmeyi içeren bir Sanayi İşbirliği Projesi öngörüldüğünü, ASELSAN'ın da bu yönde hazırlıklarını yaptığını anlatan Bekar, şunları kaydetti: