EDISYON:

Milyonlarca çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye: Hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Kenan Biter
11:4627/12/2023, Çarşamba
G: 27/12/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

4.7 milyon çalışan emekliye verilmesi planlanan 5 bin liralık ikramiyede beklenen onay Meclis'ten geldi. Bir kereye mahsus olmak üzere çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin teklifin 55. maddesi TBMM'de görüşülerek kabul edildi. Düzenlemenin Meclis'ten geçmesinin ardından 5 bin liralık ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu. Meclis'ten geçen düzenlemenin yarın Resmi Gazete'de yayımlanması halinde ödemelerin yılbaşı öncesinde hesaplarda olması bekleniyor.

Ekonomiye ilişkin kanun teklifinde yer alan bir kereye mahsus olmak üzere çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin teklifin 55. maddesi TBMM'de görüşülerek kabul edildi.


Yaklaşık 4.7 milyon emekli çalışana 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılması planlanırken çalışan emekliler ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak etmeye başladı.

5 BİN LİRALIK İKRAMİYEDE GÖZLER RESMİ GAZETE'DE

Çalışan emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeler için hazırlıklarını tamamladıklarını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ödemelerin iki gün içerisinde hesaplarda olacağını açıklamıştı.


Meclis'ten geçen 5 bin liralık ikramiye düzenlemesinin yarın Resmi Gazete'de yayımlanması halinde yılbaşından önce hesaplarda olacağı tahmin ediliyor.






#Çalışan emekliye ikramiye
#İkramiye
#5 bin liralık ikramiye
#Emekli
#Kenan Biter

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.