EDISYON:

Dolar altına dönüyor

Yeni Şafak
04:005/12/2016, Pazartesi
G: 5/12/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak veren vatandaşlar, kuyumculara koşarak; dolarını bozdurup altın almaya başladı. Kuyumculuktaki durgunluktan yakınan sektör temsilcileri ise yaşanan hareketlilikten memnun.

Son günlerde tırmanışa geçerek 3,60 TL'yi gören dolara karşı Türk halkı adeta set çekti. 15 Temmuzda Yenikapı ruhu ile vatanını darbelerden koruyan vatandaş bu seferde ekonomik krize karşı TL'ye sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Doları bozdurup, Türk lirasına geçelim, altına geçelim. Bu da teğet geçecek" çağrısının ardından, vatandaşlar soluğu kuyumcularda aldı. Dolarını bozduran vatandaş altına yöneldi. Kuyumcular ise yoğun ilgiden memnun.



SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK


Uzun süreden beri Balıkesir esnafının işlerinin durgun olduğunu gördüklerini kaydeden Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, “Sayın Cumhurbaşkanı'n böyle bir açıklama yapmış olması bizim için çok iyi bir oldu. Vatandaşların altına yönelmesi sadece Balıkesir kuyumcuları için değil, tüm sektörün durgunluktan çıkıp, ticaretin artması açısından sevindirici bir durum" diye konuştu.





DİYANET'E ÇAĞRI


Bilecik'te senelerdir kuyumculuk sektöründe hizmet veren Rafet İbrahim Sünetci ise, dövizini bozduran müşterilerine özel bir kampanya yaptı. Kampanya hakkında bilgi veren R&R kuyumculuk sahibi Rafet İbrahim Sünetci, "Bu sabah mağazamı açar açmaz bazı müşterilerimin dolar bozdurup altın almaya başladılar. Dolarını bozduran herkese aldıkları 14 ayar altınlarda yüzde 10 indirim yapmaya karar verdim" dedi. Diyanet-Sen 2.Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, Gezi'yle başlayan 17-25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimleri ile devam eden saldırıların şimdi de ekonomi üzerinden yapıldığını vurguladı. Yalçın, Türkiye'ye diz çöktüremeyen çevrelerin dolar üzerinden operasyona yeltendiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulundu. Yalçın, “Hac ve umre ibadeti için verilen hizmet dolar üzerinden değil TL üzerinden yapılmalıdır" dedi.





FINDIK İHRACATÇISI DA TL'DE


Öte yandan İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, Fındık Tanıtım Grubu olarak, fındık ihracatından yapılan kesintilerle reklam ve tanıtım faaliyetlerini yürüten Fındık Tanıtım Grubu'nun, hesaplarındaki dövizleri Türk Lirasına çevireceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyarak bu karara vardıklarını vurgulayan Gören, uygulamanın dün itibariyle başladığını sözlerine ekledi.






Bozdurmaya devam edeceğiz


10 bin dolarını bozdurarak altına yatırım yaptığını söyleyen Mehmet Kök adlı vatandaş, “Genç bir yatırımcıyım ortalama 10 bin dolar param vardı. Reisimizin bize söylediği sözü dinledim ve altına yatırım yaptım. Cumhurbaşkanımızı sonuna kadar destekliyoruz. Amerika istediği kadar doları yükseltebilir biz bozdurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



Ekonomiye nefes aldırır


Bilişim alanında faaliyetlerini sürdüren Ajans Mention da, Türkiye'nin ekonomik olarak bir nebze rahatlamasına katkı sağlamak için, vatandaşları dolar ve Eurosunu bozdurarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya teşvik ediyor. Ajans Mention'un kurucusu Burak Torun, "Ajans Mention olarak verdiğimiz hizmetlerde 500 dolar ve üzeri dolar ve eurosunu bozduran ve makbuzunu bize ileten müşterilerimize yüzde 40 indirim sağlayacağız. Allah'ın izni ile milli değerimiz Türk lirası tekrar değerlenecektir" şeklinde konuştu.



  1. Kuyumcu ilgiden memnun
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından Gaziantepli vatandaşlar dövizleri bozdurduktan sonra kuyumcuların yolunu tuttu. Kuyumcular ise vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldı. Kuyumcu Mehmet Boynukısa, vatandaşların kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “İnşallah daha iyi olacak. Vatandaşlar dövizlerini Türk Lirasına çeviriyor. Altının da yükselişte olmasından dolayı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Altının yükseleceği konusunda söylentiler var vatandaşlar o nedenle dövizi bozdurup altına yatırım yapıyor.

TL'ye dönüş hareketi büyüyor



#Dolar
#Altın
#Döviz bozdurma
#Kuyumculuk
#Euro

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.