EDISYON:

E-ihracatın payı yüzde 5’e çıkabilir

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:002/07/2018, Pazartesi
G: 2/07/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
​Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor.
​Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor.

Elektronik ticaretin son hızla ilerlediği dünyamızda ülkeler e-ihracat yarışını da sürdürüyor. Ülkemizin potansiyeline dikkat çeken B2C CEO’su Yusuf İbili, genel toplam içinde yüzde 0,3’lük yere sahip olan e-ihracat payının 2023’te yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini söyledi.

Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor. Bu konudaki çabalar da artıyor. Uluslararası lojistik profesyonelleri tarafından e-ihracat çözümleri sunmak için kurulan B2CDirect'in üst yöneticisi (CEO) Yusuf İbili, "Ülkemizin toplam ihracatında yüzde 0,3'lük payı olan e-ihracatın 2023 yılında yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz. B2CDirect bu büyümenin büyük kısmını yöneten ve yönlendiren, e-ihracatta öncü ve lider firma olarak en büyük katkıyı sağlayacaktır" dedi. Toplamda 230’dan fazla ülkeye tüm e-ihracat süreçleri için anahtar teslim çözümler sunduklarını anlatan İbili, e-ihracat konusunda direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir çözümler ürettiklerini kaydetti.

Türki Cumhuriyetler önemli fırsat

Gerçek anlamda e-ihracatın nasıl yapılması gerektiğinin bilinmemesi nedeniyle e-ihracatın toplam ihracat içerisindeki oranının düşük olduğunu savunan Yusuf İbili, şunları söyledi: "Bugün Türkiye en çok e-ihracatı ABD, Almanya, İngiltere ve Rusya gibi ülkelere yapıyor. İnternet kullanımının yükseldiği Orta Doğu ve Asya ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler e-ihracat özelinde önemli fırsatlar barındırıyor. Bu potansiyelden yola çıkarak ülkemizin toplam ihracatında yüzde 0,3'lük payı olan e-ihracatın 2023 yılında yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz. B2CDirect bu büyümenin büyük kısmını yöneten ve yönlendiren, e-ihracatta öncü ve lider firma olarak en büyük katkıyı sağlayacaktır."

#Yusuf İbili
#ABD
#Almanya
#İngiltere

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.