logo
EDISYON:

Elektrik taşımada yeşil dönüşüme tam destek

Akın Ali Polat
04:0021/05/2024, Salı
G: 21/05/2024, Salı
Yeni Şafak
Barış Erdeniz.
Barış Erdeniz.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, “Şebeke dönüşümünü gerçekleştirecek olan elektrik dağıtım şirketlerinin yeşil enerji dönüşümünün en önemli taşıyıcısı konumunda olduğunu söyledi.

Yeşil dönüşümde üstleneceğimiz 'dönüşümün omurgası' rolüyle Türkiye’nin enerji arz güvenliğinin teminine destek verececeklerini belirten Erdeniz, Türkiye’de elektrik üretiminden tüketiciye kadar uzanan elektrik ekosisteminin 915 milyar TL büyüklük ile gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 3,5’ni oluşturduğunu açıkladı.

29 MİLYAR $'LIK KATKI SAĞLADI

Erdeniz ayrıca, elektrik dağıtım sektörünün Türkiye ekonomisine yaptığı katkının ise 29 milyar doları bulduğunu belirtti. Erdeniz, “Elektrik üretimi yatırımları yenilenebilir kaynaklı olacak ve 2040'ta toplam küresel kurulu gücün yarısından fazlası buradan karşılanacak. Elektrik dağıtım şirketlerinin rolü stratejik” diye konuştu. Erdeniz, “10 yılda ülkemizin kurulu gücü içerisinde rüzgar ve güneşin payı 8 kat artışla yüzde 22 seviyesine ulaşırken, 2035'te bu oranın yüzde 43'e yükselmesi öngörülüyor” dedi.



#Elektrik
#Elder
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.