EDISYON:

Enflasyon rakamına ilk tepki

Yeni Şafak
10:443/07/2017, Pazartesi
G: 3/07/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
 Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.

Merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı.

Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, TÜFE’de 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,27 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,89, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,90 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,36 artış gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi, 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,07, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,87 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,98 artış gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yüksek ve güçlü büyümeyle birlikte enflasyondaki düşüş trendinin devam etmesi, ekonomideki rasyonel ve hassas yönetim anlayışının sonucudur" açıklamasında bulundu.


AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "TÜFE % 10,9. Tek haneye yaklaştık. Yıl içi dalgalanma olsa da yıl sonu tek haneli görünüyor. Tek haneli enflasyon ülkemizin siyasi istikrar ve güvenle elde ettiği en önemli kazanımlardandır ve titizlikle korunacaktır. Merkez bankası politikalarının yanı sıra, gıda komitesi kararları, rekabeti ve arzı artıran politikalar ile enflasyonla mücadele sürecektir. Uzun vadeli hedefimiz düşük tek haneye (< % 5) kalıcı bir şekilde ulaşmaktır" dedi.



#Enflasyon
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.