Grev Fransa ve İtalya’yı vurdu

Yeni Şafak
Yasin Yılmaz
04:0018/06/2016, Cumartesi
G: 17/06/2016, Cuma
Yeni Şafak

Fransız havayolu şirketi Air France pilotları dört gün greve gitmesiyle 20 milyon Euro'nun üzerinde zarara uğrayan Fransa havayollarına dün de İtalya'daki Hava Trafik kontrolörlerinin grevi eklendi.

Hava trafiğinin en yoğun olduğu saat 13.00 ila 17.00 arasında Roma, Venedik ve Milano havalimanlarının grevde olması nedeniyle Türk Hava Yolları'nın 3 seferi de iptal edildi. Fransa'da, pilotların grev yapmasının öncelikli sebebi kötü çalışma koşulları. Ayrıca havayolunun planladığı tasarruf önlemleri sonucu ikramiyelerde kesintiye gidilmesi de pilotları greve sevk eden nedenler arasında gösteriliyor.



“THY İTALYA SEFERİ İPTAL”


Grev çok sayıda uçuşun iptal edilmesine yol açtı. THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirmeyi planladığı TK- 1871 sefer sayılı 11.45'de Venedik, TK-1895 sefer sayılı 11.50 Milanı, TK-1865 sefer sayılı 12.45 Roma seferleri İtalya'daki Hava Trafik Kontrollerinin greve katılması nedeniyle iptal edildi. THY, grevin kalkması halinde seferlere gecikmeli başlanacağını bildirdi.



#Air France
#Grev
#THY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.