EDISYON:

'Halka arz doğru bir strateji'

Yeni Şafak
12:4526/02/2018, Pazartesi
G: 26/02/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni yılla birlikte hız kazanan halka arzlara ilişkin, "Halka arz çok doğru bir strateji... Firmalarımız borç yerine ortak almalı, çok daha büyük oranda halka açılmalı. Büyümenin finansmanı çok daha sağlıklı olur" dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından halka arzlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimşek, "Halka arz çok doğru bir strateji... Firmalarımız borç yerine ortak almalı, çok daha büyük oranda halka açılmalı. Büyümenin finansmanı çok daha sağlıklı olur. Sermaye artışını teşvik edici bir vergi politikamız var" dedi.


Albayrak Grubu'nun işletme hakkına sahip olduğu ve stratejik konumdaki Trabzon Limanının 4 Ocak'taki halka arzından sonra Medical Park, Enerjisa başta olmak üzere pek çok şirket halka arz gerçekleştirmişti.

Halka arz nedir?



Halka arz, hisse senetlerinin çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanmaktadır.

Şirketlerin hisse senetlerini halka arz etme şekli, farklı koşullara bağlı olarak da değişebilmektedir.

#Başbakan Yardımcısı
#Mehmet Şimşek
#Halka arz
#Albayrak
#Trabzon Limanı
#Enerjisa
#Medical Park

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.