EDISYON:

İhracatçı sahaya indi

Murat Palavar
04:0024/11/2018, Cumartesi
G: 24/11/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
​Türkiye ünlü spor markalarının ithalat merkezi olmaktan çıkıyor.
​Türkiye ünlü spor markalarının ithalat merkezi olmaktan çıkıyor.

İthal spor ayakkabılara getirilen ek vergi meyvelerini vermeye başladı. 3 yılda sektör 3 kat büyüdü. İlk on ayda genel ayakkabı ihracatı ise 770 milyon doları geçti.

Türkiye dünyaca ünlü spor markalarının ithalat merkezi olmaktan çıkıyor. Yabancı spor ayakkabılarına “teknolojik” üretim adı altında geçmişte verilen verilen imtiyazların kaldırılması meyvelerini vermeye başladı. Türkiye spor ayakkabıda üretimini 3 yılda 3’e katladı. Bunun yanı sıra Türk pazarına daha rekabetçi fiyatlarla girmek isteyen yabancı markalar üretimlerinin bir kısmını da Türkiye’ye taşıdı.


1 MİLYAR DOLARLIK KATKI

Türkiye’nin İlk 10 aydaki genel ayakkabı ihracatı ise 2017 toplam ihracatını geçti. İhracat ithalata yüzde 50 oranında fark attı. Sektörün cari açığa yaptığı katkı bir milyar doları buldu. On ayda ihracat rakamı 772 milyon 174 bin dolar olarak gerçekleşti.

MODA MERKEZİ OLDUK

Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Çetin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çetin, önümüzdeki 5 yıl içerisinde sektör ihracatını 2 ye katlayacak ve 2 milyar dolar ihracat yapacak hedef koyduklarını söyledi. Sektörün her şeye rağmen üretimini ve ihracatını artırdığını söyleyen Çetin, “Bayan ayakkabı üretimini son dört yılda %’de 100 artırdık Moda ve trend de doğu blokların ve Arap ülkelerinin merkezi haline geldik” dedi.

#Hüseyin Çetin
#TASEV
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.