"Şu an stoklarda araç olmadığından dolayı önceden alınan sıfır araçlar, mevcut fiyatlarının çok üzerine çıktı.. Bu da 2020 yılındaki araçların henüz Türkiye’ye gelmemesinden kaynaklanıyor" diyen Ağca, şunları söyledi:
"Nisan ayının sonuna doğru gelecek olan 2020 araçlarıyla da bu rakamlar, belirli seviyelere geri çekilmiş olacak. Bayilerin yeterli stoku yapmamasının sebebi 2019 yılındaki satış rakamlarından kaynaklandı. 2020 yılında araç siparişleri olmadığı için stok eksiği söz konusu oldu. Devletimizin yapmış olduğu kredi oranlarındaki iyileştirmeler piyasada sıfır araçlara daha çok rağbet gösterilmesine sebebiyet verdi ve buna hazırlıksız olarak yakalanan firmalar, şu an stok yetersizliğinden dolayı sadece sipariş yazabiliyorlar. Yazdıkları siparişlere de en erken 1,5 ile 2 ay arasında süre veriyorlar. Stok olmadığından dolayı da vatandaşlar doğal olarak ikinci el piyasasından az kilometreli, düşük maliyetli araç alma arayışına geçti. Fakat sıfır araç yokluğundan dolayı şu an ikinci el araç fiyatları da muazzam seviyelerde arttı. Mesela 400 bin liralık sıfır bir araç için ocak ayı itibariyle bayide bu fiyata sipariş yazılırken, aynı aracı 400 bin liraya alan tacirler şu an 600 bin lira gibi rakamlara satışa sunabiliyorlar.”
İkinci el araç fiyatlarının artışında internet sitelerinin de rol oynadığını belirten Ağca, “İnternet sitelerinde de istenildiği fiyata yazılabilme durumu söz konusu. Mesela 40 bin liralık bir aracı ben 50 bin lira gibi bir fiyatta yazdığım zaman, önümdeki ilanlardaki araçlar satıldıktan sonra piyasa 50 bin bandına çıkıyor. Bu doğrultuda baktığımız zaman daha sonra ilan verenler aracı, 50 bin liranın üzerinden 53-54-60 bin lira gibi bir banda çıkartıyor. Bu durum ocak ayından sonra büyük bir artış olarak görüldü. Ocak ayı itibariyle, özellikle de ikinci el araçların fiyatlarında muazzam seviyede artış söz konusu oldu” dedi.