EDISYON:

İstanbul'da çalışan açığı var

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0030/10/2017, Pazartesi
G: 29/10/2017, Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İŞKUR, İstanbul’da 34 bin 307 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri “İmalat”, “Toptan ve Perakende Ticaret” ve “İnşaat” sektörlerinden oluşuyor.

İstanbul genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 20’sinde 39 bin 545 kişilik açık iş olduğu belirlendi. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler; organizasyon sorumlusu, makineci, güvenlik görevlisi olurken, açık iş yerlerinde en çok aranılan üç beceri ise, fiziki ve bedensel yeterlilik, yeterli mesleki bilgi ile iletişim ve ifade yeteneği olarak karşımıza çıkıyor. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok kendi çalışanları ve ‘İŞKUR’ aracılığı ile arıyor.

GARSON BULUNAMIYOR

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 25’inde 41 bin 41 kişinin temininde sıkıntı yaşanırken, eleman bulma konusunda en çok güçlük çekilen meslekler ise; organizasyon sorumlusu, makineci, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve garson.

#İstanbul
#İŞKUR

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.