EDISYON:

İsviçre'den Aydın'a pide siparişi

Yeni Şafak
10:5828/04/2018, Saturday
G: 28/04/2018, Saturday
IHA
Tahinli pide
Tahinli pide

Aydın’ın Karacasu ilçesine özgü olarak hazırlanan tahinli pideye Almanya, Suudi Arabistan, Dubai, Yunanistan ve İsviçre'den sipariş geliyor. Yoğun tahin ve az hamurdan yapılan pideler dünyanın farklı noktalarındaki müdavimlerine özel paketler ile ulaştırılıyor.

Karacasu’nun 45 yıllık pide ustası Halil İbrahim Köse, tarafından yapılan tahinli pideler müdavimleri tarafından dünyanın her yerinden talep ediliyor. Köse; Karacasu tahinli pidesinin hamurunun yavaş yavaş yoğurulması, ilçeye özgü tahinin kullanılması, içeriği, hamurunun az ve de tahinin yoğun olmasıyla benzerlerinden ayrıldığı belirtiyor.


''HAMURUNU SEVGİYLE YOĞURUYORUZ''

Karacasu’ya gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak ilçesine hizmet ettiğini kaydeden Köse, “Ben işimi seviyorum. İlçemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum. İnsanlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Ben mesleğime aşığım. İşini sevdin mi, kendiliğinden oluyor. Ben işime odaklanmış bir insanım. İnsanları mutlu etmek benim işim.
Diğer ilçelere de gittik ama sizinki daha farklı diyorlar. Bunun sebebi hamuru az az ve sevgiyle yoğurmaktan geçiyor
” dedi.

İSVİÇRE'YE KADAR GÖNDERDİ

En uzun pide rekoru olan 7,5 metrelik derecenin kendisine ait olduğunu anımsatan Köse,
"İlçemize özgü pideyle Karacasu’nun tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere yurt içine pide gönderiyoruz. Umre’ye gönderdik, Dubai’ye gönderdik. Suudi Arabistan’a, Almanya’ya, İsviçre’ye ve Yunanistan’a gönderdik. Aklıma gelmeyen ülkeler de var. Kargoyla çok istiyorlar. Farklı ülkelerden talepler geliyor. Burada pide yiyen müşterilerimiz, giderken tahinli pidesini yanında götürüyor" diye konuştu.
#Aydın
#Karacasu
#Halil İbrahim Köse
#Pide
#Tahinli pide

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.