EDISYON:

Kendine 1.5 milyar dolara havalimanı yapacak

09:3017/05/2019, Cuma
G: 17/05/2019, Cuma
Diğer
Amazon CEO’su Jeff Bezos.
Amazon CEO’su Jeff Bezos.

1 trilyon dolara dayanan değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen ABD’li e-ticaret şirketi Amazon, kendi havalanını inşa etmek için kolları sıvadı. E-ticaret devi Amazon CEO’su Jeff Bezos’un direksiyonuna geçtiği iş makinesiyle ‘start’ verilen havaalanı için 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak, 2 bin kişi işe alınacak.

ABD’nin Kentucky eyaletindeki Cincinati kentine inşa edilecek olan havalimanının temel atma töreninde Amazon CEO’su Jeff Bezos, iş makinesinin direksiyonuna geçti.

  • Bezos, “Bunu sürmenin eğlenceli olduğunu tahmin ediyorsanız, haklısınız!” dedi.

1.5 MİLYAR DOLAR YATIRACAK

Kendisi tarafından gerçekleştirilen bu sembolik temel atma töreninin Twitter üzerinden de paylaşan Bezos, şunları söyledi: “Paketlerinizi daha hızlı alabilmeniz için yeni hava merkezimize 1.5 milyar dolar yatırım yapıyoruz. 3 milyon metrekare büyüklüğünde olacak ve 2 bin kişiye iş yaratacak.”


ARAZİYİ 50 YILLIĞINA KİRALAMIŞTI

Habertürk'ün haberine göre, 150 milyar doları aşan kişisel servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Bezos, "
Müşterilerimize daha hızlı paketler sunmamızı sağlayacak olan bu havalimanı, Amazon Prime’da teslim sürelerini iki günden bir güne indirecek
” dedi.

E-ticaretteki maliyetlerini azaltmak için teslimat sürelerini hızlandırmaya odaklanan Amazon,2017 yılında Cincinnati (Northern Kentucky) Uluslararası Havaalanı'ndan 900 dönümlük mülk için 50 yıllık bir kira sözleşmesini yapmıştı.

#Jeff Bezos
#Amazon
#E ticaret
#Havalimanı
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.