EDISYON:

Olumsuz hava dağıldı

Yeni Şafak
04:001/02/2019, Cuma
G: 1/02/2019, Cuma
Yeni Şafak
​TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
​TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinde oluşan olumsuz havanın dağıldığını ve dengelenmenin başladığını söyledi. Avrupa iş dünyasının da Türkiye’yi yakından izlediğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisi ile ilgili düşünceler olumlu yönde değişti” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasının Türkiye ile ilgili düşüncelerinin olumlu yönde değiştiğini ifade ederek, "Bütün gördüğümüz, geçmişteki olumsuz hava bitmiş vaziyette. Şimdi normalleşme süreci içine girilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE YATIRIM ÇAĞRISI

TOBB Brüksel Temsilciliği'nin ev sahipliğinde Avrupa'nın 30 ülkesinden 70 iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen EUROCHAMBRES Olağanüstü Üyeler Toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisine yeniden ilgi duyan Avrupalı muhataplarının son durumu hakkında kendisinden bilgi talep ettiğini dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin seyriyle ilgili olarak her zaman 'bu tekerlek tümsekte kalmaz' dediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Avrupalıların da bu konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Türkiye ekonomisinin daha da hızlanacağının altını çizen Hisarcıklıoğlu, “
Avrupalı muhataplara Türkiye'de büyük fırsatlar var. Gelin, muhakkak Türkiye'ye yatırım yapın' diyoruz. Ekonomimiz büyümeye devam edecek
” diye konuştu.
  • GÖBEKLİTEPE TANITILDI
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Brüksel’deki TOBB binasında heykel ve resimli Göbeklitepe tanıtım standı kurulduğunu aktardı. Avrupalı iş adamları ve siyasetçilere Göbeklitepe’yi anlatma fırsatı bulduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Göbeklitepe’yi duymamışlar. Milattan yaklaşık 10 bin yıl önce bir insan yapıtının ve ilk defa en eski eser olarak ortaya çıkmasını... Özellikle güzel resimlerle beraber kendilerinin görme fırsatı oldu. Şimdi merak etmeye başladılar” şeklinde konuştu.
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.