EDISYON:

Rekabet Kurumu'ndan fırsatçılara ağır ceza uyarısı

13:5725/03/2020, Çarşamba
G: 25/03/2020, Çarşamba
AA
Fahiş fiyatlarla sebze-meyve satanlara en ağır cezalar verilecek.
Fahiş fiyatlarla sebze-meyve satanlara en ağır cezalar verilecek.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, uyarılara karşın, sebze ve meyve fiyatlarında haksız fiyat artışları yaşandığına dikkat çekerek, "Yarın yapacağımız toplantıda (haftalık Kurul toplantımız) bu yaş meyve sebze fiyatlarıyla ilgili soruşturmamızı görüşüp karara bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün türkiye'de de görülmeisnin ardından fırsatçılara gün doğdu. Başta dezenfektan malzemeleri olmak üzere, sebze meyve fiyatarında da artış yaşanmaya başlandı. Vatandaşı mağdur etmeye çalışan bu fırsatçılarla ilgili yetkililer harekete geçti.

"Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız"


Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, uyarılara karşın, sebze ve meyve fiyatlarında haksız fiyat artışları yaşandığına dikkat çekerek, "Y
arın yapacağımız toplantıda (haftalık Kurul toplantımız) bu yaş meyve sebze fiyatlarıyla ilgili soruşturmamızı görüşüp karara bağlayacağız. Rekabet Kanunu kapsamında verilebilen cezalar çok açık.
Fırsatçıların gözünün yaşına bakmayacağız, en ağır cezaları verip bu teşebbüsleri duyurmaktan imtina etmeyeceğiz
" diye uyardı.
Rekabet Kurumu'ndan salı günü yapılan açıklamada, "K
üresel COVID-19 salgınının yaşandığı bugünlerde, yaş meyve ve sebze piyasası başta olmak üzere ülkemiz gıda piyasasında fırsatçı bir yaklaşımla fahiş fiyat artışları yapıldığı gözlenmektedir. Tüketici refahını korumak ve etkin rekabet koşullarını bozan eylem ve işlemlerinin önüne geçmek üzere yetkilendirilmiş Rekabet Kurumu, söz konusu fiyat artışlarını ve bu artışa katkı sağlayan tüm aktörleri yakından takip etmektedir.
Bu kapsamda, yaş meyve ve sebze başta olmak üzere gıda piyasasında rekabeti bozucu eylemlerde bulunan kişi ve kurumlar (üretici, aracı, taşımacı, nihai satıcı gibi her türlü aktör) hakkında Rekabet Kanunu ile belirlenen en ağır idari para cezası uygulanacaktır" uyarısı yapılmıştı.

#Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle
#Soruşturma
#Yaş meyve ve sebze
#koronavirüs

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.