EDISYON:

TANAP’tan ilk gaz teslimatı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/07/2018, Salı
G: 3/07/2018, Salı
Yeni Şafak
Türkiye'ye ticari gaz teslimatının başladı.
Türkiye'ye ticari gaz teslimatının başladı.

Şahdeniz 2 doğalgaz projesi çerçevesinde Türkiye'ye ticari gaz teslimatının başladığı bildirildi. BP'nin işletmeci olduğu konsorsiyumdan yapılan ortak açıklamada, Şahdeniz 2 projesinin zamanında ve planlanan bütçe dahilinde emniyetli bir şekilde tamamlandığı, Türkiye'ye gaz teslimatının da planlandığı gibi 30 Haziran günü başladığı belirtildi.

BP'nin Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'den sorumlu Bölge Başkanı Gary Jones, 2018'de Türkiye'ye ilk ticari gaz teslimatının yapılmasının bu büyük projenin önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

MİHENK TAŞI

SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev de, projenin bölge için önemine işaret ederek, "TANAP üzerinden ilk ticari gazın teslimatı, Güney Gaz Koridoru'nun hayata geçmesinde önemli bir mihenk taşıdır. Böyle büyük bir projenin zorluklara rağmen, Güney Gaz Koridoru'nun Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye ayaklarını zamanında ve bütçe içinde kalarak koordine edip hayata geçirdik” dedi.

#TANAP
#Gaz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.