EDISYON:

Termik santralden vazgeçildi

Yeni Şafak
04:0017/12/2018, Pazartesi
G: 17/12/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Termik santral projesi bölge halkı tarafından tepkiye neden olmuştu.
Termik santral projesi bölge halkı tarafından tepkiye neden olmuştu.

Çerkezköy’de bir süredir bölge halkını tedirgin eden Kömürlü Termik Santralinden vazgeçildi. Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, termik santral projesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile gerçekleştirilen görüşme neticesinde iptal edildiğini duyurdu.

Uzun zamandır farklı çevrelerde tartışma konusu olan Çerkezköy ile Kapaklı arasında Pınarça mevkiinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santralden vazgeçildi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, siyasi arenada da sıkça bahsi geçen projenin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile gerçekleştirdikleri görüşme neticesinde iptal edildiğini duyurdu.

KARAR SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Termik Santral’in yapılacağı alanda teknik sorunlar olduğunu belirten Yel, yapımından tamamen vazgeçildiğinin açıklamasında bulundu.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Yel'in yayınladığı mesaj şu şekilde; “Son günlerde sürekli Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili olarak; Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül'ün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde
teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir
. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
#Mustafa Yel
#Çerkezköy
#Kapaklı
#Tekirdağ
#Termik Santral

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.