EDISYON:

Türk hava sahasında tüm zamanların rekoru kırıldı

Yeni Şafak
12:184/07/2018, Çarşamba
G: 4/07/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Türk hava sahası uçuş trafiğinde rekor kırdı.
Türk hava sahası uçuş trafiğinde rekor kırdı.

Temmuz ayının ilk günü dünya üzerinde 200 bin uçak seyahat ederken, Türk hava sahasında da uçak trafiği yoğunluğu yaşandı. 1 Temmuz'da 1 milyon kilometrekarelik hava sahasında aynı gün gerçekleşen 5 bin 087 trafikle tüm zamanların rekoru kırıldı. SAFA Programı kapsamında yapılan denetlemelerde de THY uçakları, Avrupa hava yolu şirketlerinden 3 kat daha güvenli çıktı.

Temmuz ayının ilk gününde Türk hava sahası üzerinden 5 bin 87 trafik gerçekleştirilerek bir rekora imza atıldı.

1 Temmuz günü dünya üzerinde 200 bin uçak seyahat ederken, Türk hava sahasında da uçak trafiği yoğunluğu yaşandı. 1 milyon kilometrekarelik hava sahasında aynı gün gerçekleşen 5 bin 087 trafikle tüm zamanların rekoru kırıldı.


THY 3 kat daha güvenli

Yabancı hava araçlarına yapılan emniyet denetimleri olarak adlandırılan SAFA Programı kapsamında yapılan denetlemelerde THY uçakları, Avrupa hava yolu şirketlerinden 3 kat daha güvenli çıktı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi,"THY yüksekten uçuyor, hem güvenli uçuyor! EASA (Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı) SAFA programı kapsamında yurt dışında, THY'ye son 1 yılda 123 emniyet denetlemesi yapıldı. Bu denetlemelerde puanımız 0,17, Avrupa Birliği havayolları ortalaması 0,51 3 Kat daha iyiyiz" dedi.

#Türk hava sahası
#THY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.