EDISYON:

Türkiye Somali’yi ayağa kaldırdı

Yeni Şafak
04:003/01/2019, جمعرات
G: 3/01/2019, جمعرات
Yeni Şafak
Somali’nin son yıllardaki en büyük destekçisi Türkiye oldu. Türk resmi kurumlarının yanı sıra iş çevreleri ve sivil toplum kuruluşları da ülkenin kalkınmasına önemli katkılarda bulundu.
Somali’nin son yıllardaki en büyük destekçisi Türkiye oldu. Türk resmi kurumlarının yanı sıra iş çevreleri ve sivil toplum kuruluşları da ülkenin kalkınmasına önemli katkılarda bulundu.

Somali, Türkiye’nin eğitim, sağlık, kalkınma ve askeri alanlarda verdiği destekle ayağa kalkmaya başladı.

Güvenlik alanında yaşanan istikrarsızlığa rağmen Türk resmi kurumlarının, iş çevrelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmayı sürdürdüğü ülke, geride kalan 10 yılda büyük bir ilerleme kaydetti.

SOMALİ’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI THY

Türk Hava Yolları (THY), istikrarsızlık sebebiyle Afrika’daki ve bölgedeki hava yollarının bile uçuş gerçekleştirmeye çekindiği ülkeye 2012 yılında seferlere başladı. Yıllarca Somali’yi dünyaya bağlayan tek hava yolu şirketi olan THY, ülkenin acil yardıma ihtiyaç duyduğu dönemlerde gerçekleştirdiği seferlerle halka can suyu oldu. Türkiye ayrıca ekonomik yetersizlikler nedeniyle sağlık hizmetlerinin sağlanamadığı ülkeye bir de tam teşekküllü hastane kazandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye 2015 yılında yaptığı ziyaret sırasında açtığı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tam 200 yatak kapasitesine sahip. Türkiye’nin Somali’ye verdiği önemi en büyük dış misyonunu burada açmasıyla ortaya koyuyor.

LİMANLARI TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNE EMANET

Ülkedeki ekonomik hayatın canlanması için hayati öneme sahip olan liman ve havalimanları da Türk şirketlere emanet. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, Mogadişu Uluslararası Havalimanı’nın işletmesi Eylül 2013’te Favori LLC firması tarafından devralınırken, Mogadişu Limanı’nın işletmesi ise Ekim 2014’den bu yana Albayrak Holding tarafından yürütülüyor.

#Somali
#Ekonomi
#Kalkınma
#Albayrak Holding
#THY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.