EDISYON:

12 ilde DEAŞ operasyonu

09:2818/06/2021, Cuma
G: 18/06/2021, Cuma
Diğer
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Terör örgütü DEAŞ'a maddi kaynak sağladığı tespit edilen 61 kişi için gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 40 kişi yakalandı.


Silahlı terör örgütü DEAŞ'a maddi kaynak sağlayarak terörizmin finansmanı suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen 61 şüphelinin, gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilenlerden 40'ı yakalandı.

Başsavcılıktan açıklama


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada,
"Banka hesap hareketleri ve iletişimin dinlenmesi sonucunda, DEAŞ silahlı terör örgütüne maddi kaynak sağlayarak terörizmin finansmanı suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen 51'i Suriye, 5'i Türk vatandaşı olmak üzere 56 şüphelinin, Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir. Şüphelilerin yakalanması ile arama/el koyma işlemlerine, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir"
denildi.


#deaş
#operasyon
#12 il
#gözaltı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.