15 Temmuz milletin yeniden diriliş günü

04:0015/07/2023, Cumartesi
G: 13/07/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin.
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin.

15 Temmuz’un Türk milleti için yeniden diriliş günü olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Milletimiz dünyada başka bir örneği görülemeyecek şekilde direndi” dedi. Öztekin, şehit ve gazilerin emanetlerine son nefeslerine kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Öztekin mesajında, “15 Temmuz, milletimizin yeniden dirilişinin günüdür. Bugünü unutmayacak, unutturmayacağız.

Şehit ve gazilerimizin emanetlerine son nefesimize kadar sahip çıkacağız” İfadelerine yer verdi.

PROGRAMLARA YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Türkiye’nin dünyada yükselişini durdurmak ve demokrasiyi ortadan kaldırmak amacıyla 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminin üzerinden yedi yıl geçti. Türk Milleti birlik olarak tıpkı Çanakkale ve Kut-ül Amare’de olduğu gibi o gece vatanına sahip çıktı. Darbe girişiminin yedinci yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kağıthane’de de bir dizi anma etkinliğine sahne olacak. Kağıthane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Mahallesi Meydanı’nda fotoğraf sergisi, Kuran-ı Kerim tilaveti, belgesel gösterimleri ve saygı nöbeti programları gerçekleştirilecek. Saat 14.00’ten itibaren başlayacak programlara bu sene de yoğun katılım bekleniyor.

DÜNYAYA ÖRNEK DİRENİŞ

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, tüm vatandaşları anma etkinliğine davet ederek; ''Bundan tam yedi yıl önce, asker kılığına girmiş fetöcü teröristler İstanbul'da, Ankara'da ve Türkiye'nin dört bir yanında hain bir darbe girişimine kalkıştılar. Hamdolsun milletimiz, bu hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyada başka bir örneği görülemeyecek şekilde direndi. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz o gece evden çıkarken hiç düşünmeden yollara, meydanlara, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ve havalimanlarına akın ettiler. Biz de Cumhurbaşkanı'mızı karşılamak üzere o gece milletimizle birlikte Havalimanı'ndaydık. Rabbim bir daha böylesi bir günü milletimize yaşatmasın. Böylesi bir günde, bir yandan milletin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz'' dedi.



#Milli İrade
#15 Temmuz
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.