EDISYON:

16 askerimiz şehit oldu

Yeni Şafak
04:004/09/2016, Pazar
G: 4/09/2016, Pazar
Yeni Şafak

Son dönemde saldırılarını artıran PKK’yla çatışan 16 asker şehit oldu. Van’ın Tendürek Dağı kırsalında 4, Hakkari Çukurca’da da 7 asker teröristler tarafından şehit edildi. Ayrıca Çukurca’da 3’ü ağır 20 asker yaralandı. Hakkari Şemdinli’de çıkan çatışmada ise 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Terör örgütü PKK ile mücadele eden askerlerimizden acı haberler gelmeye devam ediyor. Hakkari, Van ve Mardin'de hainlerle çıkan çatışmada 16 asker şehit oldu, 26 asker de yaralandı. Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde başlayan operasyonlar sürerken şehit sayısı da yükseliyor. Önceki gün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda dün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Tendürek kırsalında yaşanan çatışmalarda şehit düşen 8 askerimizin isimleri şöyle: Jandarma Üsteğmen Harun Parlak, Astsubay Suat Petek, Çavuş Aydın Eryılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Jandarma Uzman Onbaşı Salih Tortum, Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak, Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak, Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılıç. Aynı çatışmalarda köy korucusu Mehmet Aladağ da şehit oldu.





ÇUKURCA'DA ASKER 7 ŞEHİT OLDU


Çukurca kırsalında da operasyon sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında dün sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 7 asker şehit oldu, 20 asker de yaralandı. Saldırıda Astsubay Bahri Uçuş (Aydın), Onbaşı Enes Pelit ile Uzman Çavuş Naci Yavuz (Tokat), Uzman Çavuşlar Murat Demirci ile Hulusi Emre Dilci (Adana), Uzman Çavuş Haşim Yenigül (Kahramanmaraş), Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar (Konya) ve Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral (Afyonkarahisar) şehit oldu.



ŞEMDİNLİ'DE YOĞUN ÇATIŞMA


Hakkari Şemdinli'de yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Şehit olan askerlerin isimleri şöyle: Uzman Çavuş Fahrettin Livçalkan (Kayseri), Uzman Çavuş Ömer Şenel (Kastamonu), Uzman Çavuş Serkan Gedikli (Edirne), Uzman Onbaşı Kerim Keçeci (Zonguldak) ile Uzman Çavuş Hasan Yaşar (Kütahya). Mardin Dargeçit'te ise önceki gün PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan er Mansur Cansız şehit oldu.



Kaza şehidi


Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde de şüphe üzerine bir aracı durdurmak isteyen polis memuru 42 yaşındaki Bülent Ay, geçirdiği kazada şehit oldu. Ay'ın cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı. Memleketinde vali ve komutanlar tarafından karşılanan şehit polisin cenazesi ikindi namazına müteakip Niksar'da toprağa verildi.



Dualarla uğurlandılar




Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy için tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan ve şehit yakınları katıldı. Törenden sonra toprağa verilmek üzere şehitler Mansur Cansız'ın cenazesi Sakarya'ya, şehit Cem Kanbur'ın cenazesi Bartın'a ve Yılmaz Alpsoy'un cenazesi Mardin'in Midyat İlçesi'ne gönderildi.



CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI


Hakkari Çukurca'da önceki gün şehit olan piyade uzman çavuş Kadir Çelebi'nin cenazesi de memleketi Kayseri'de törenle toprağa verildi. Şehit Çelebi için Kalemkırdı Camii'nde kılınan cenaze namazına, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcıları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehit Çelebi'nin cenazesi kılınan namazın ardından top arabasına konularak Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.  MARDİN (DHA)


#Şehit
#Van
#PKK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.