EDISYON:

2021 öğretmen ataması olacak mı? Bakan Selçuk'tan açıklama

15:0917/12/2020, Perşembe
G: 17/12/2020, Perşembe
Diğer
Foto: Arşiv.
Foto: Arşiv.

Milyonlarca atama bekleyen öğretmenler ''Öğretmen ataması olacak mı?'' sorusunun cevabını büyük bir merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Peki öğretmen ataması olacak mı? Detaylar haberimizde...

Öğretmen ataması 2021 gelişmeleri milyonlarca öğretmen tarafından sıkça araştırılıyor. Yeni yılın da yaklaşması ile birlikte "2021'de sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak mı?" soruları da artıyor. Konuyla ilgili müjdeli haber Bakan Selçuk'tan geldi. İşte Öğretmen ataması 2021 ile ilgili detaylar...

Bakan Selçuk'tan öğretmen ataması

Bakan Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin soruyu yanıtlarken de "2021'de tabii ki atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız" dedi.

  • Bakan Selçuk, şöyle devam etti:
  • "Bu yıl kitap onaylarının yapılacağı ayla ilgili mevzuattaki değişiklik ve diğer tedbirlerle beraber 434 milyon TL ders kitaplarında tasarruf sağlanmıştır. Her okul kendi yakacaklarını, ihale açarak alırken bu yıl Enerji Bakanlığı ile bir anlaşma yaptık ve kömürleri belirli bir kalorinin üzerinde olması şartıyla merkezi olarak aldık ve okullara ulaştırdık. Dolayısıyla hiçbir okul ihaleyle uğraşmadı, hiçbir okulda ihalelerle ilgili sıkıntılar vesaire konuşulmadı. Bunu Türkiye olarak merkezi düzenledik ve sadece kömürden 155 milyon TL civarında bir tasarruf sağlandı."

#Milli Eğitim Bakanlığı
#Öğretmen
#Atama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.