AK Parti'nin seçimleri vaktinde yapma geleneği olduğuna dikkati çeken Bozdağ, “Bahçeli'nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir, ona göre değerlendirme sonunda açıklama yapılacaktır” dedi.
* Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da AK Parti Grubu'nda yapacağı konuşma öncesinde gazetecilerin 'Bahçeli'nin çağrısına bir yanıtınız olacak mı?' sorusu yöneltildi. "Şu an itibariyle bir yorumum olmayacak” dedi. Erdoğan, “Ama yarın (bugün) Bahçeli ile bir görüşmem var" diyerek sonradan 13.30 olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde netleşen 26 Ağustos randevusuna ilişkin buluşmayı açıkladı.
* İki parti arasında erken seçim önerisinin ardından ilk temas ise parti gruplarının ardından yaşandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bahçeli'yi TBMM'deki makamında ziyaret etti. Buluşma 20 dakika sürdü. Bakan Gül, çıkışta “Gereken konuları konuştuk” demekle yetindi. Edinilen bilgilere göre Gül Bahçeli'yi uyum yasalarının son durumu ve tarihi hakkında bilgilendirdi.
* Gül ile Bahçeli'nin görüşmesi esnasında Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım kurmayları ile Meclis'te bir araya geldi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli ile yarın (bugün) 13.30'da Külliye'de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerekse bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim" ifadesini kullandı. Erdoğan, daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yıldırım ile de görüştü.
* Erken seçim çağrısının ardından MHP'den de açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Erken seçim çağrısının daha önceden AK Parti ile görüşülmüş konu değil. Bu bir danışıklı dövüş değil. Teklifi yaptık karar AK Parti'nindir. Konu AK Parti ile daha önce görüşülmedi. Son kararı Cumhurbaşkanı verecektir" şeklinde konuştu.
* CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "Hodri meydan, erken seçime hazırız. Türkiye'yi bu sıkışmışlıktan çıkarmanın yolu seçimdir. Seçim 26 Ağustos'ta da olabilir, bir hafta öncesi ya da sonrası da mümkün; seçim tarihi tartışılabilir" dedi.
Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefinden, AB üyelerinin ve AB’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı haksız politikalar nedeniyle vazgeçmediğini kaydeden Bozdağ, “Avrupa Birliği’ne tam üyelik Türkiye için değişmemiş bir hedeftir. Ancak maalesef Türkiye ile aynı ekonomik şartları, aynı siyasi ve hukuki şartları taşımayan, Türkiye’den çok geri olan pek çok ülkeyi Avrupa Birliği’ne tam üye yaptıkları halde ısrarla Türkiye’ye karşı olumlu adımlar atmamakta direniyorlar. Biz buna rağmen Avrupa Birliği hedefinden vazgeçmedik, bundan sonra da vazgeçmeye niyetimiz yok. ” diye konuştu.
Yunanistan’ın Ege’deki tahriklerine de değinen Bozdağ, adalar üzerinden bir oldu bitti hesabı yapılıyorsa bu hesabın Ege Denizi’nde batıp gideceğini Türkiye’ye ulaşamayacağını söyledi.