EDISYON:

ABD seçime müdahale ediyor

04:0013/05/2023, Cumartesi
G: 13/05/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin, ABD ve uluslararası sistemin 14 Mayıs seçimlerine başından beri müdahale ettiğini söyledi. Soylu, “Geçmiş dönemlerde elde ettiği birtakım depo kayıtlarla devrededir. FETÖ'nün devrede olması ABD'nin bizatihi devrede olması anlamına gelir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk yayınında, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini değerlendirdi. ABD ve uluslararası sistemin 14 Mayıs seçimlerine başından beri müdahale ettiğini belirten Soylu, FETÖ’nün hala devrede olduğunu anlattı. Soylu, “Geçmiş dönemlerde elde ettiği birtakım depo kayıtlarla devrededir. FETÖ’nün devrede olması ABD’nin bizatihi devrede olması anlamına gelir” dedi. Saldırının dışarıdan geldiğini kaydeden Soylu şöyle konuştu: “Kökeni ve mahreci, kim tarafından üretildiği bellidir. Fail, FETÖ ve Amerika’dır. Mr. Biden, Türkiye’deki müttefiklerini kurtarmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştır. Amerika’nın net adayı olduğu bellidir.”

Daha sonra AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği STK buluşmasına katılan Soylu, burada da Kılıçdaroğlu’na yüklendi: “Bana kendi milletvekilinin kasetini söyledin, arkadaşlarını gönderdin, rica ettin, ‘Ne olur milletvekilimin kasetini bul ve yok et’ diye. Biz insanlık yaptık, adamlık yaptık. Gittik Kıbrıs’ta yakaladık kasetleri aldık. Bugüne kadar çıkmadı. Sen edepsiz bir adamsın ki FETÖ ile işbirliği yapıyorsun, insanların kasetlerini ortaya koyuyorsun.”


#Seçim
#Süleyman Soylu
#FETÖ
#ABD
#STK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.