EDISYON:

Adalet Bakanı: FETÖ'nün iadesinde olumlu bir gelişme bekliyoruz

Yeni Şafak
10:3820/12/2018, Perşembe
G: 20/12/2018, Perşembe
Diğer
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül.

Adalet Bakanı Gül, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili de “Olumlu bir gelişme bekliyoruz. Olması gereken bu.ABD kendi içerisinde hem savcılık, hem FBI anlamında soruşturmalarını yürütüyor. Bunlar önemli gelişmeler” dedi.


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili "Türkiye'nin titizliği olmasaydı belki de üstü örtülecekti” ifadelerini kullanırken FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili de "Olumlu bir gelişme bekliyoruz. Olması gereken bu.ABD kendi içerisinde hem savcılık, hem FBI anlamında soruşturmalarını yürütüyor. Bunlar önemli gelişmeler" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün 24 TV'de katıldığı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

Çok yoğun temaslar da oldu, Cumhurbaşkanımızın, Dışişleri Bakanımızın. Türkiye'nin tezlerinin hatırlatılması manasında çok önemli görüyoruz.

Bu konularda ABD de açtığı soruşturmalar, orada sürdürdüğü soruşturmalar çerçevesinde bilgi talebi oluyor. Yargı makamları elde ettiği bilgileri iletiyorlar. Tüm bu süreçlerde bitmiş, olumsuz sonuçlanmış bir süreç değil. Olumlu sonuçlanması gereken süreci takip ediyoruz.

İadelerini bekliyoruz

Ve burada FETÖ elebaşının, örgütün elebaşlarının, yönetici kadrolarının iadelerinin yerine gelmesini bekliyoruz. Türkiye iadesi konusunda olumlu bir sonuç bekliyoruz.

ABD kendi içerisinde hem savcılık, hem FBI anlamında soruşturmalarını yürütüyor. Bunlar önemli gelişmeler. Anlaşma kapsamında ABD'nin bilgi talepleri oluyor. Bu her iki ülkenin kullandığı bir yöntem.


#FETÖ
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.