EDISYON:

Afetzedenin sobaları meslek liselilerden

Ali Kürşat Büyükada
Şahin Şen
04:0021/02/2023, Salı
G: 21/02/2023, Salı
Yeni Şafak
Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba üretiyor.
Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba üretiyor.

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba üretiyor. Adıyaman’a gönderilen 350 sobadan 200’ü depremzedelere dağıtıldı. Soba ve kuzinelerin üretimde 30 gönüllü öğrenci ve 15 öğretmen çalıştı.

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba üretiyor. Adıyaman’a gönderilen 350 sobadan 200’ü depremzedelere dağıtıldı. Soba ve kuzinelerin üretimde 30 gönüllü öğrenci ve 15 öğretmen çalıştı. Soba ve kuzineler kalın sacdan yapıldığı için uzun ömürlü ve verimli ısıtma sağlıyor. Gönüllü öğrencilerin ürettiği sobalar ve özellikle kuzineler ısınmanın yanı sıra çadırda barınacak depremzedelerin yemek yapımlarında da kolaylık sağlayacak. Bu arada Amasya’da Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenleri bölgedeki insanlara yardımcı olabilmek için iş insanlarının da desteğiyle satın aldıkları sac levhaları bir dizi işlemden geçirip şekillendirerek sobaya dönüştürdü. Afetzedelerin ısınmalarını sağlamak için 100 soba üretti.


#Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
#Adıyaman
#Soba
#Deprem

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.