EDISYON:

Akşener’siz devam mesajı: Sol destek peşinde

Haber Merkezi
04:004/03/2023, Cumartesi
G: 4/03/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyenle görüştü.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyenle görüştü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalktığını duyurmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk tepkisi “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar” oldu. Dün sürpriz ziyaretler yapan Kılıçdaroğlu, önce SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ardından da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan kalktığını duyurduğu açıklamayı TBMM’deki makam odasında takip etti. Kılıçdaroğlu’na burada Grup Başkanvekili Engin Altay, genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke ve Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Makamından ayrılırken Kılıçdaroğlu’na Akşener’in açıklamaları soruldu. CHP lideri, Akşener’in kararı için ilk tepkisi “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar” oldu.

‘OYUMUZA GÖZ DİKTİN’ GÖNDERMESİ

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından da bir videolu bir mesaj yayınladı. 6’lı masayı ‘Halil İbrahim Sofrası’na benzeten Kılıçdaroğlu, Akşener’siz devam mesajı verdi. “Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin yerinin olmaması gerekirdi” diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu sofraya ‘o oturmasın, bu oturmasın’ diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye’yi değiştiremeyiz. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor, ittifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli aynı olgular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm birleştirmeye de devam edeceğim”

'Sol' destek peşinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz ziyaretler yaptı. Kılıçdaroğlu, dün önce SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ardından da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile görüştü. Görüşme sonrası SOL Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan kısa açıklamada, "Dayanışma kazanacak!” denildi.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Meral Akşener
#Altılı Masa
#Sol parti
#TİP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.