Aralarında sözde polis güçleri sorumlusunun da olduğu 5 DEAŞ'lı yakalandı

16:4722/09/2023, Cuma
DHA
Balıkesir'de DEAŞ operasyonu
Balıkesir'de DEAŞ operasyonu

Balıkesir'de DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Irak'ın sözde polis güçlerinden sorumlu olduğu öğrenilen B.A.'nın da bulunduğu 5 kişi yakalandı. Diğer şüphelinin yakalaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Balıkesir'de DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Irak'ın sözde polis güçlerinden sorumlu olduğu öğrenilen B.A.'nın da bulunduğu 5 kişi yakalandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirlenen Irak uyruklu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılığın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden B.A.'nın Irak'ın bazı bölgelerinde DEAŞ'ın sözde polis güçlerinden sorumlu olduğu öğrenilirken, H.A'nın da Irak'ta bomba eğitimi aldığı bildirildi.

Diğer şüphelinin yakalaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.






#DEAŞ
#ERÖR
#OPERASYON

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.