|

Bakan Tunç açıkladı: Ayhan Bora Kaplan davasının firari ismi Serdar Sertçelik Türkiye'ye iade edilecek mi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik'in iade sürecine dair bilgi verdi. Bakan Tunç, "Belgeler Macaristan'da iadenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Pınar Görgü
11:17 - 7/06/2024 Cuma
Güncelleme: 12:15 - 7/06/2024 Cuma
Yeni Şafak
Ayhan Bora Kaplan davasının firari ismi Serdar Sertçelik Türkiye'ye iade edilecek mi?
Ayhan Bora Kaplan davasının firari ismi Serdar Sertçelik Türkiye'ye iade edilecek mi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in iade süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Bakan Tunç, Macaristan'da 40 günlük geçici tutuklama kararının verildiğini hatırlatarak, "Belgeler Macaristan'da iadenin yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Serdar Sertçelik nasıl yakalanmıştı?

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numarası olan firari gizli tanık ve sanığı Sertçelik'in yakalanmasına yönelik Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İçişleri Bakanlığı çalışma başlattı.

MİT, Fransa'nın başkenti Paris'te olduğu düşünülen Sertçelik'in Karadağ'da olduğunu tespit etmesi üzerine Adalet Bakanlığına bilgilendirme yaptı.

Kırmızı bülten çıkarıldı

Sertçelik hakkında 'Kasten öldürme', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak' ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Macaristan'da sahte kimlik ve pasaportla yakalandı

Sertçelik'in hakkında Kırmızı Bültenle Arama Kararı çıkarıldığını öğrenmesi üzerine Karadağ'dan karayoluya Sırbistan üzerinden Macaristan'a kaçtığı belirlendi. Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı.

Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalanması üzerine 6 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasına karar verildi. Öte yandan Adalet Bakanlığı Sertçelik'in iadesi için adli süreç başlattı.


#Yılmaz Tunç
#Adalet Bakanlığı
#Serdar Sertçelik
1 ay önce