EDISYON:

AYM’den HDP’ye red: Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle milletvekilleri düşürülmüştü

Osman Özgan
02:3126/06/2020, Cuma
G: 26/06/2020, Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin bireysel başvuruyu reddetti. Mahkumiyet kararları kesinleşen iki vekilin milletvekillikleri 4 Haziran’da TBMM’de okunan Cumhurbaşkanlığı tezkereleriyle düşürülmüştü.

“Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 9 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan Farisoğulları ile yine aynı suçtan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapsi bulunan Güven’in vekilliklerinin düşürülmesinin iptali için AYM’ye bireysel başvuru yapıldı. AYM, dün gündemine aldığı itirazı karara bağladı. Başvuruyu inceleyen AYM, oy birliğiyle başvuruyu reddetti. Kararda, yetkinin TBMM’de olduğuna işaret edildi. Öte yandan, infaz sisteminde de önemli değişiklikler getiren yasayı CHP, AYM’ye taşıdı. İlk incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, İnfaz Yasası’nın iptal istemini esastan görüşme kararı aldı.

#TBMM
#AYM
#HDP
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.