EDISYON:

Bakan Pakdemirli: Giresun'daki felaket bölgesine beş milyon lira destek

16:2023/08/2020, Pazar
G: 23/08/2020, Pazar
Yeni Şafak
Bakan Soylu, Pakdemirli ve Kurum felaket bölgesinde incelemelerde bulundu.
Bakan Soylu, Pakdemirli ve Kurum felaket bölgesinde incelemelerde bulundu.

Giresun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise heyelan riski altında olan binaların bulunduğunu belirterek, "Gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için felaket bölgesine beş milyon lira ödeme yapılacak" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Giresun'da incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Gece saat 2'den beri Giresun'dayız. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla birlikte sahadaydık.
Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. 153 vatandaşımızı kurtardık. Şu anda bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Yollarımızı açmak için gerekli çalışmalar yapılıyor. Şu an 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu. Yaklaşık 40'ına elektrik verilmiş durumda.
Elektrik konusunda zorlanıyoruz. Büyük bir tahribat söz konusu." ifadelerini kullandı.


"Vatandaşlarımıza hibe desteği sağlayacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "Tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Fiilen sahada 45 ekibimiz var. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarlı bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. Heyelan riski altında olan binalar var. 31 binanın boşaltım işini bugün yapıyoruz. Gerekli yardımlar yapılacaktır." dedi.



  • Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de vatandaşların mağdur olmaması için felaket bölgesine beş milyon lira yardım sağlanacağını açıkladı.
#Sel felaketi
#giresun
#felaket

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.