|

Bakan Tekin'den uygunsuz kıyafet iddialarına ilişkin açıklama: Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'ndeki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan uygunsuz kıyafet gerginliğiyle ilgili "Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız" dedi. Bakan Tekin, devamsızlıktan kalan öğrencilere yönelik af beklentisine ilişkin ise “Herhangi bir af düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Pınar Görgü
11:02 - 14/06/2024 Cuma
Güncelleme: 12:06 - 14/06/2024 Cuma
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.


Bakan Tekin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet törenindeki uygunsuz kıyafet gerginliğiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.


'Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz'

“Medya, siyaset, STK’lardan bir şey rica ediyorum. Bu kadar büyük bir ailenin içerisindeki bir tane olumsuzluğu bu kadar gündem yapacağınıza, öğretmen arkadaşlarımızın yıl boyunca yaptıkları fedakarlıkları keşke aynı samimiyetle, aynı gayretle medyatik hale getirseniz”
diyen Bakan Tekin,
“İstenmeyen olaylar olduğunda iyi niyetli bir yaklaşımla önce bakanlığımızın sorunu çözebilecek kişilerin haberdar olması gerekiyor. Bunun çözümünü aramadan, doğrudan bu şekilde medyatik hale getirilmesinin basın etiği açısından çok doğru olmadığına inanıyorum”
ifadelerini kullandı.

Tekin,
“Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız”
diye konuştu.

Devamsızlıktan kalan öğrencilere af yok

Sınıf tekrarı ile ilgili işlemler henüz tamamlanmadı. Önümüzdeki yıl 9. Sınıflarda yoğunluk olacak iddiası doğru değil.


Devamsızlıkla ilgili herhangi bir af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz.




#Milli Eğitim Bakanlığı
#Yusuf Tekin
#Kocaeli
#mezuniyet töreni
19 gün önce