Delil teşkil edebilecek her ihtimali değerlendiren uzman ekipler, bina içi ve bahçesinden çok sayıda malzeme topladı. Beton zemindeki kan izlerini, yıkanmış olsa bile gösterebilen Luminal kimyasalı ile lazerli mavi ışığı kullanan kriminal polisi, yer yer odaların bazı yerlerini çekiçle kırarak bu parçalara inceleme için el koydu. Polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin de alındığı öğrenildi. Analizler için avluda kazılan toprak da Beşiktaş Belediyesi’ne ait iki çöp toplama aracına yüklendi. Gece boyu süren aramalar sonunda elde edilen materyaller, 2 adet mini kamyonetle bir minibüsü doldurdu. Güvenlik kaynakları, toplanan delillerde Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü gösteren çok sayıda emareye ulaştıklarını kaydetti.
Başkonsolosluk binasındaki 9 saatlik ilk mesainin ardından polis, Levent’teki bu binaya 300 metre mesafede bulunan Suudi rezidansına geldi. Saat 19.00’dan itibaren rezidansın önünde bekleyen polis ekipleri içeri girmeden saat 23.00’de buradan ayrıldı. Türk heyete eşilik eden 11 kişilik Suudi heyete ulaşılamaması üzerine aramanın yapılamadığı öğrenildi. Başkonsolos Uteybi’nin günlerce dışarı adım atmadığı konutta cinayete ilişkin daha net kanıtların bulunması bekleniyor. Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldükten sonra naaşının götürüldüğü iddia edilen rezidansın bahçesinde yapılacak çalışmalar, naaşa ait parçaların bulunması adına önemli görülüyor. Aramada konutun kapalı garajı ve bahçesinde bulunan su kuyusuna özellikle önem veriliyor. Siyah bir minibüs, Kaşıkçı 2 Ekim saat 13.14’te konsolosluğa girdikten bir süre sonra binaya yaklaşmış ve buradan rezidansa ‘bir şeyler’ taşımıştı. Konutun garajına giriş yapan minibüsün, 15 kişilik suikast timini de taşıdığı biliniyor.
9 saatlik arama çerçevesinde konsolosluk binasında özellikle ortam dinlemesi ve özel görüşmelerin yapıldığı kripto odalar olmak üzere bütün yerleşkelere girildi. Binada bulunan eşyalardan ve bahçeden toprak numuneleri alınarak incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Binanın bahçesindeki aramalara hassas burnuyla ‘Melo’ isimli polis köpeği de yardım etti. Konsolosluk binasında yapılan incelemeler çerçevesinde elde edilen parmak ve avuç izi örneklerinin de alındığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda çalışan 28 Türk görevlinin ifadesine de başvuruldu. Aralarında Başkonsolos el-Uteybi’nin korumalığını yapan polislerin de bulunduğu 28 güvenlik görevlisinin, “2 Ekim günü bize konsolos tarafından izin verildi, o gün çalışmıyorduk” dedikleri öğrenildi. İfadesi alınan tanıklar olay günü ve öncesinde konsoloslukta olağanüstü bir hareketlilik olmadığını aktardı. Soruşturma birimlerinden elde edilen bilgilere göre konsolos dahil olmak üzere o binada görevli Suudi vatandaşların ifadesine henüz başvurulmadı.