EDISYON:

CHP yandaşı İsmail Saymaz 'Yerel seçimlerde İstanbul Ankara Adana Mersin kaybedilecek' dedi sunucu şaştı kaldı: Ne söyleyeyim bilemedim

18:4521/06/2023, Çarşamba
G: 21/06/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
İsmail Saymaz, CHP ile İYİ Parti arasındaki kaosu anlattıkça Sözcü TV sunucusu şaşırdı.
İsmail Saymaz, CHP ile İYİ Parti arasındaki kaosu anlattıkça Sözcü TV sunucusu şaşırdı.

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin kurultayında CHP ile kurulan ittifaktan sert sözlerle ayrılacağını iddia etti. İttifaktaki kaosa değinen Saymaz, yerel seçimlerde İYİ Parti ile CHP'nin ortak aday çıkarmasının zor olduğunu vurgulayıp, "Ayrılığın devam etmesi halinde Cumhur İttifakı karşısında İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya kaybedilebilir" dedi. Bu sözler karşısında sunucunun şaşkınlığını gizleyememesi dikkat çekti.

Seçim hezimetinin ardından kongreye hazırlanan İYİ Parti'de, parti içi karmaşıklığın yanında 'ittifaka devam edilecek mi yoksa sonlandırılacak mı' tartışması da sürüyor. CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, geride kalan gün yaptığı açıklamada kongre sürecine dair kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz, Akşener'in kongrede yapacağı konuşmada Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edeceğini söyledi.
"Meral Akşener kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edecek."
diyen Saymaz,
"O konuşmada bu ittifaka dair, seçim sürecine dair sert ve köşeli cümleler kuracak."
ifadelerini kullandı.


CHP yandaşları panik yaptı: Yerel seçimlerde İstanbul Ankara Adana Mersin kaybedilecek

Bu iddiasına ilişkin Sözcü TV yayınında değerlendirmelerde bulunan Saymaz, yerel seçimlerde İYİ Parti ile CHP'nin ortak aday çıkarmasının zor olduğunu vurgulayıp,
"Ayrılığın devam etmesi halinde Cumhur İttifakı karşısında İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya kaybedilebilir"
dedi.

"Bunun üzerine ne söyleyeyim bilemedim"

Bu sözler karşısında sunucunun şaşkınlığını gizleyemedi ve
"Bunun üzerine ne söyleyeyim bilemedim."
diye konuştu.



#İsmail Saymaz
#Sözcü TV
#CHP
#İYİ Parti
#Meral Akşener

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.