EDISYON:

CHP'de kurultay krizi: Delegeler açlık grevine başladı

Yeni Şafak
17:006/08/2018, Pazartesi
G: 6/08/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Kurultay isteyen CHP'liler açlık grevinde
Kurultay isteyen CHP'liler açlık grevinde

CHP'de muhaliflerin imza toplamaya başlamasıyla patlak veren kurultay krizi yeni bir boyut kazandı. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren delegeler genel merkez önünde açlık grevine başladı. CHP'li Şaroğlu'nun tedavi gördüğü hastaneye ziyarete giden Kılıçdaroğlu çıkışta kurultay sorularını duyunca araca binerek bölgeden uzaklaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba ise öz eleştiri yapılması gerektiğini vurgulayarak, partinin bu olaydan ciddi yara aldığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla kurultaya 'hayır' demesi üzerine CHP Genel Merkezi önünde toplanan delegeler açlık grevine başladı.

Kılıçdaroğlu ise beyin kanaması geçiren CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu'nun tedavisinin sürdüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyarette bulunduktan sonra gazetecilerin kurultay sorusuna cevap vermeden aracına binerek uzaklaştı.

'Kurultay yok' açıklaması

Öte yandan, kurultay için imza verme süresi sona erdi. CHP'den olağanüstü kurultay için yapılan açıklamada, imza veren delege sayısının 569'da kaldığı, kurultay için gerekli 622 sayısına ulaşılamadığı bildirildi.

Kurultay için açlık grevi

Partinin başında Muharrem İnce'yi görmek isteyen CHP'li delegeler, Genel Merkez önünde açlık grevine başladı.


Açlık grevinde su ve sigara serbest!

Olağanüstü kurultay kararı alınana kadar yemek yememeyi düşünen CHP'liler, sadece su ve sigara içiyor.

Şimdilik 7 kişinin katıldığı eyleme, her geçen gün katılımın artması bekleniyor.

Kurultaya olumsuz bakan Kemal Kılıçdaroğlu, partisi için yerel seçimlerin daha önemli olduğunu söylüyor.

Katıldığı 9 seçimde de hezimeti yaşayan Kılıçdaroğlu'nun liderliği, parti içerisinde uzun yıllardır sorgulanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun destekçileri harekete geçti

Grevin haberini alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçileri ise henüz sayı artmadan harekete geçti. Farklı illerden onlarca kişiyi greve karşı harekete geçen Kılıçdaroğlu'nun destekçileri seçimin ardından yaptığı gibi İnce destekçilerini saf dışı bırakmayı hedefliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sorusunu duyunca kaçtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beyin kanaması geçiren CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu'nun tedavisinin sürdüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelerek sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Hekim arkadaşların gösterdikleri ilgiye teşekkür ederiz. Umarız arkadaşımız parlamentodaki görevinin başına dönecek" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini tamamladıktan sonra muhabirler ısrarla kurultay sürecine ilişkin sorular yöneltti.

CHP Lideri, teşekkür ederek hiçbir soruya yanıt vermedi ve aracına binerek hastaneden ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan sert sözler: Bu olaydan ciddi bir yara aldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bir öz eleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışların hep birlikte giderilmesi, düzeltilmesi lazım. Sonuç ne olursa olsun gözüküyor ki CHP, bu olaydan ciddi bir yara almıştır, buna hiçbirimizin hakkı yok" dedi.

#CHP
#açlık grevi
#Kemal Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.