EDISYON:

CHP’nin Adana'da 'sahra hastanesi' dediği alanda güzellik fuarı açılıyor: Milletin aklıyla dalga geçiyorlar

16:0822/10/2020, Perşembe
G: 22/10/2020, Perşembe
DHA
Arşiv
Arşiv

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adana Belediye Başkanımız bin yataklı sahra hastanesi kurdu” dediği yerde güzellik fuarı açılıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın kentin dört bir yanına astığı afişlerle, sözde hastanenin olduğu alanda 19-22 Kasım'da fuar açılacağını duyurdu, habere halk büyük tepki gösterdi. Ahmet Efe El isimli vatandaş, "Milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Böyle bir hareketin yapılması, Adana halkına yapılan bir saygısızlıktır. Aslında orası hastane bile değil" diye isyan etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir haftada bin kişilik sahra hastanesi kurdu" dediği fuar alanında 19-22 Kasım tarihleri arasında Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu, 12 Nisan'da yaptığı bir açıklamada Karalar'ın bir haftada bin kişilik sahra hastanesi kurduğunu iddia etmişti. Karalar da koronavirüs salgınına karşı acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı'na belediye olarak bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını ve kullanıma hazır olduğunu açıklamıştı.


Boş salon fuar stantlarıyla bölündü

Görüntü ve fotoğraf çekmek için alana giden gazetecileri ise güvenlik görevlileri içeri almamıştı. Kılıçdaroğlu'nun 'sahra hastanesi' diye söz ettiği yerin, Adana'daki fuar alanı olduğu, boş salonun sadece fuar stantlarıyla bölündüğü, bir gecede 'emanet yatakların' taşındığı ortaya çıkmıştı. 16 özel hastane ve 2 üniversite hastanesi bulunan kentte, bu girişim için hiçbir başvurunun olmadığı belirlenmişti. Dönemin Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel sözde sahra hastanesi için "Miskinler yurdu gibi bir şey. Burası fuar alanı ruhsat alacak durumu yok" ifadesini kullanmış, Adana Valiliği ise "Anılan yer fuar alanı, bu alanda bin yataklı bir hastane bulunmuyor. Olması gereken araç-gereç ve tıbbi donanımlar bulunmuyor" bilgisini paylaşmıştı.








Daha önce mühürlenmişti

Sözde sahra hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tıbbi donanımların olmaması, sağlık hizmeti açısından uygun şartları taşımadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. Atıl halde duran fuar alanı kasım ayında gerçekleşecek olan etkinlikle birlikte asıl görevini yerine getirecek. Fuar alanında 19-22 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı, Adanalıları ve çevre illerdeki misafirleri ağırlayacak. Kentin dört bir yanına asılan fuar afişlerinde ismi ve logosu yer alan CHP'li belediye kendi yalanını kendi çürütmüş oldu.


"Bu milleti kandırmaktır"

Sahra hastanesi olduğu belirtilen alanda güzellik fuarının açılacağını duyan halk habere isyan etti. Ahmet Efe El isimli vatandaş, "
Milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Böyle bir hareketin yapılması, Adana halkına yapılan bir saygısızlıktır. Aslında orası hastane bile değil. Oranın hastane olabilmesi için gerekli malzemelerin olması gerekiyor. Orada hiçbir şey yok, sadece kabinler var. Adana halkı bunun farkına vardı. Orası ya hastane olarak kalmalıdır ya da fuar alanı
" dedi.
#şehir hastanesi
#güzellik fuarı
#zeydan karalar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.