EDISYON:

CHP'nin anketçisi Mehmet Ali Kulat seçim öncesi tahminleriyle gündem oldu: Ne dediyse tersi çıktı

04:3815/05/2023, Monday
G: 15/05/2023, Monday
Yeni Şafak
CHP'nin anketçisi Mehmet Ali Kulat'ın seçim tahminleri sosyal medyanın gündemine oturdu.
CHP'nin anketçisi Mehmet Ali Kulat'ın seçim tahminleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

CHP yandaşı MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs seçim sonuçlarının netleşmesi sonrası, seçim öncesinde yaptığı analizlerle gündem oldu. Kulat'ın 6,4 oy alacak dediği MHP, 10,1 oy alırken 29,2 oy alacağını ön sürdüğü CHP dört partinin desteğine rağmen ise yüzde 25'lerde kaldı. Kulat, Kılıçdaroğlunun yüzde 50,9 ile ilk turda kazanacağını da iddia etmişti. Resmî olmayan sonuçlara göre Kılıçdaroğlu Erdoğan’dan 2 milyon 600 bin fark yedi.

Türkiye, dün sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekili
için oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu, saat 18.30 itibarıyla seçim sonuçları için uygulanan yasağı kaldırdı.

İlk andan itibaren rakiplerine büyük fark atan Erdoğan ve Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle çıkmayı garantiledi.

Erdoğan önde götürüyor

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 97.87'si açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan 49,35, Kemal Kılıçdaroğlu 44.98 Sinan Oğan ise 5.24 oy aldı.

CHP'nin anketçisi Mehmet Ali Kulat seçim öncesi tahminleriyle gündem olduCHP yandaşı MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 14 Mayıs seçim sonuçlarının netleşmesi sonrası, seçim öncesinde yaptığı analizlerle gündem oldu.

Ne dediyse tersi oldu

Kulat'ın 6,4 oy alacak dediği MHP, 10,4 oy alırken 29,2 oy alacağını ön sürdüğü CHP dört partinin desteğine rağmen ise yüzde 25'lerde kaldı.


Kulat'ın 7 Mayıs 2023 tarihli seçim araştırması

Kulat'ın yüzde 12,2 oy alacağını öne sürdüğü İYİ Parti ise 9,8'de kaldı.


Cumhurbaşkanlığını da Kılıçdaroğlu'na verdiler

MAK'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi araştırmasına ilişkin paylaştığı sonuç ise, Yedili Masa lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50,9 ile seçimi kazanacağını yazdı. Bu verilere göre Erdoğan ise, 45,4 oranında oy alıyordu.

MAK'ın bu verileri sandığa yansımadı, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yurt genelinde açılan 98,41'lik sandık oranında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 49,34, Kılıçdaroğlu'nun ise 45,00 oy aldığı görüldü.

#Mehmet Ali Kulat
#MAK Danışmanlık
#Anket
#Seçim
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.