Çukurca darbesi

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Hakkari Çukurca’da PKK’ya büyük darbe vuruldu. Çağlayan Köyü Seni Tepesi ve Kale Tepesi bölgelerinde çıkan çatışmada 33 terörist öldürüldü, 33’ü sağ ele geçirildi. PKK’lıların açtığı ateş sonucu Uzman Çavuş Kadir Çelebi şehit düştü.

Hakkari'de devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Çukurca'nın Çağlayan Köyü Seni Tepesi ve Kale Tepesi bölgelerinde 2'nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonlarda teröristlerle sıcak temas sağladı. Uçakların da destek verdiği operasyonda 63 terörist etkisiz hale getirildi.



63 PKK'LI ETKİSİZ


TSK'dan yapılan açıklamada, “ 02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir” denildi. Açıklamada, “Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır” ifadesi kullanıldı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak da Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda bir askerin yaralandığını bildirdi.



DOÇKALAR ELE GEÇİRİLDİ


Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğünü söyledi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir askerin yaralandığını belirten Toprak, yaralı askerin bölgeye sevk edilen skorsky tipi askeri helikopterle Fatih Kışlasına, buradan da ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine sevk edildiğini ifade etti. Vali Toprak, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20'den 27'ye yükseldiğini, güvenlik güçlerinin teröristlere ait 5 docka silahını imha ettiğini bildirdi.





YOZGAT'A ATEŞ DÜŞTÜ


Çukurca'da şehit düşen Uzman Çavuş Kadir Çelebi'nin acı haberi eşi Aslıhan Çelebi'ye memleketi Yozgat'ta verildi. Van'ın Çaldıran İlçesi'nde ise güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında önceki gün çıkan ve 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu çatışmalarda, 2 köy korucusu daha şehit oldu.



F-16'lar vurdu


Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla Çukurca kırsalına düzenlenen 3 hava harekatında bir teröristin etkisiz hale getirildiği, 5 doçka mevzisi ile teröristlerin barındığı 2 mağaranın imha edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, anlık istihbaratların değerlendirilmesi sonucu 08.37-08.49, 11.27-12.47 ve 13.37-14.20 saatlerinde Çukurca kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla 3 hava harekatı düzenlendi. Hava harekatlarında bölgede tespit edilen bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 5 Doçka mevzisi imha edildi.



EYP tuzağı




Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 asker yaralandı. Silvan'ın


25 kilometre uzaktaki Bağdere mevkiinde teröristler, yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.




#Hakkari
#PKK
#Kadir Çelebi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.