EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Rusya'ya gidecek

Yeni Şafak
12:237/03/2017, Salı
G: 7/03/2017, Salı
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 Ekim 2016'da Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 Ekim 2016'da Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin 6'ncı toplantısına katılmak üzere Cuma günü Rusya'ya gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 6'ncı toplantısına katılmak için 10 Mart Cuma günü Moskova'ya gidecek.



Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlıklarında düzenlenecek ÜDİK toplantısına, ilgili bakanların da katılacağı belirtildi.



Toplantıda, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınması, ayrıca başta Suriye olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.



Son 6 ayda 4'üncü görüşme


İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen ziyaret sırasında, çeşitli anlaşmalar da imzalanacak.



  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin ardından 9 Ağustos'ta St. Petersburg'a giderek Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüştü. Daha sonra Ekim ayında Enerji Zirvesi için Türkiye'ye gelen Rus lideri Putin, Erdoğan'la Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti. İki liderin bu önümüzdeki günlerde düzenlenecek görüşme ile son 6 ayda 4'üncü zirve gerçekleşmiş olacak.





#Rusya
#Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.