EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: El uzatanın elini kırarız

Yeni Şafak
14:2620/12/2017, Çarşamba
G: 20/12/2017, Çarşamba
IHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısında Türkiye'nin güvenlik stratejisine vurgu yaptı Erdoğan, 'Her kim milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikerse, güvenlik stratejimize saldırmış demektir. Değerlerimizden herhangi birisine el uzatanın elini kırmak bizim boynumuzun borcudur' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 42. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin kendi güvenlik stratejisini açıkladığını belirterek, Türkiye’nin güvenlik stratejisinin ne olduğunu açıkladı.

Türkiye'ye uzanan elleri kırarız!

Türkiye’nin güvenlik stratejisini ve bu stratejiye gelecek zarara karşı nasıl mücadele verileceğini açıklayan Erdoğan, “ABD geçtiğimiz günlerde kendi güvenlik stratejisini açıkladı, bu stratejiyi ‘her şey Amerika için’ diyerek özetlemek mümkündür. Elbette her ülkenin kendisine göre bir güvenlik stratejisi belirleme ve bunu hayata geçirme hakkı vardır. Dolayısıyla biz de bu hakka sahibiz. Türkiye olarak kendi güvelik stratejimizi biz de şu şekilde özetleyebiliriz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her kim milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikerse, güvenlik stratejimize saldırmış demektir. Her kim bayrağımıza, ezanımıza, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri olan değerlerimize saygısızlık ederse güvenlik stratejimizi ihlal etmiş demektir.
Her kim vatanımızın tek bir taşına dahi el sürmeye dahi tevessül ederse kırmızı çizgilerimizi geçmiş demektir.
Her kim devletimizi yıkmaya, paralel devletler icat etmeye çalışırsa güvenlik stratejimizin kadim duvarlarına kafasını çarpmış demektir. Milli birliğimize, egemenliğimize, toprak bütünlüğümüze ve haklarımıza saygı duyan herkesle birlikte yol yürümeye, ittifaklar kurmaya, müttefiklik ilişkisi içine girmeye hazırız.
Bu değerlerimizden herhangi birisine el uzatanın elini kırmak bizim boynumuzun borcudur.
Türkiye hiçbir zaman terör örgütleri üzerinden başka ülkeleri, toplumları hedef almadığı gibi bu yönteme tevessül edenlere de asla teslimiyet göstermez. Türkiye hiçbir zaman ekonomiyi bir sömürü, tehdit, şantaj aracı olarak kullanmadığı gibi buna kalkışana da eyvallah etmez. Biz kendi özgürlüğümüz, kendi onurumuz ve geleceğimiz için ne kadar hassasiyet gösteriyorsak, kardeşimiz ve dostumuz kabul ettiğimiz toplumlara karşı aynı duyguları besliyoruz. Bunun için Suriye ağladığında bizim gözyaşlarımız akıyor. Irak ağladığında aynı şekilde biz de mahzun hale geliyoruz. Bunun için Filistin’deki masumlara eziyet edildiğinde bizim de yüreğimiz yanıyor. Bunun için Afrika’da çocukları açlıktan bir deri kemik haline gelmiş olarak gördüğümüzde bizim de lokmalarımız boğazımıza diziliyor” diye konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
#Afrika

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.