EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump görüştü: Salgına karşı işbirliği yapalım

Haber Merkezi
02:0020/04/2020, Monday
G: 20/04/2020, Monday
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan ve Donald Trump
Recep Tayyip Erdoğan ve Donald Trump

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. İki lider görüşmede bölgesel gelişmelerin yanı sıra, Kovid-19 tehdidine karşı yakın iş birliklerini sürdürme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump dün akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meselelerin yanısıra bölgesel gelişmeler de ele alındı. İki lider, NATO müttefikliğinin gerektirdiği dayanışma ruhunun gereği olarak, koronavirüs salgınının kamu sağlığı ve ekonomilere oluşturduğu tehdide karşı yakın işbirliğini sürdürme noktasında mutabık kaldı.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEMİZ BİTMEDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine dair açıklamalarda bulundu. Bu süreçte, AK Parti'nin yıllardır sağlık alanında yaptığı yatırımların karşılığının alındığını vurgulayan Altun, halkın sağlık ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılanmasının arkasındaki en büyük gücün Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu, onun bu konudaki liderliği sayesinde Türkiye'de evrensel sağlık hizmetleri verildiğinin altını çizdi: “Cumhurbaşkanımız en kısa sürede tedavi, ilaç ve aşı bulunmasına yönelik çalışmalarında Bilim Kurulumuza her desteği sağladı. Koronavirüsle mücadelemiz bitmedi. Bütün önlemleri almaya devam etmeli ve virüsün yeniden yayılmasını önlemek için bütün tedbirleri dikkatle uygulamalıyız. Şimdiden mevcut krizin de ötesine bakarak mücadele kapasitemizi ve kaynaklarımızı daha da geliştiriyoruz.”

#Koronavirüs
#Türkiye
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.