EDISYON:

Daha neyi bekliyorsunuz

04:0022/11/2023, Çarşamba
G: 22/11/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Emine Erdoğan.
Emine Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gazze için ‘acil kalıcı ateşkes’ çağrısı yaptı. Amerikan Newsweek dergisine konuşan Erdoğan, “Batı ülkelerine sormak lazım: Ateşkesin sağlanması için neyi bekliyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Amerikan haber dergisi Newsweek’e açıklamalarda bulundu. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de eşi benzeri olmayan bir şiddete imza attığını ifade eden Erdoğan, “İsrail’in Filistin’deki siviller üzerine kurşun ve bombalar yağdırması karşısında hepimiz büyük bir dehşet ve endişe içindeyiz” dedi.

SAATTE 5 ÇOCUK ÖLÜYOR

İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin yüzde 73’ünün kadın ve çocuklardan oluştuğuna işaret eden Emine Erdoğan, Gazze’de saatte 5 çocuğun öldürüldüğünü, 7 bebeğin ise bombalar arasında dünyaya gözlerini açtığına vurguladı. Emine Erdoğan, “El-Şifa Hastanesinde çalışan bir doktorun, ‘en zor şeyin ölmüş küçük bir bebeğin vücuduna ‘meçhul bebek x’ yazmak’ olduğunu söylemesi, Gazzeli çocukların içinde bulunduğu dehşeti özetliyor. Kimliği belirlenemeyen askerler için kullanılan ‘meçhul asker’ tanımını, bir gün çocuklar için kullanacağımız kimin aklına gelirdi” şeklinde konuştu.

BATI’NIN TAVRINA ELEŞTİRİ

Emine Erdoğan, şöyle devam etti: “Filistin’de bir devlet, açıkça küresel insani değerlere ve uluslararası hukuka karşı gelerek insanlığa karşı suça varan savaş suçları işliyor. Dünyanın barış, düzen ve güvenliğini korumakla mükellef Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi 5 üyesine, Birleşmiş Milletler yetkililerine ve küresel değerlerin savunucusu olma iddiasında olan Batı ülkelerine sormak lazım: Ateşkesin sağlanması, insani yardımın bölgeye acilen ulaştırılması, bütün dünyanın güvenliğini tehdit eden krizin derhal durdurulması için neyi bekliyorsunuz? Krizi durdurabilecek güçte olan bu ülkeler neden sorumluluğu üstlenmekten kaçıyor?”



#Emine Erdoğan
#Filistin
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.