EDISYON:

Darbecilerin bombaladığı TBMM'ye yeni proje

Yeni Şafak
09:177/09/2016, Çarşamba
G: 7/09/2016, Çarşamba
Diğer

15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından bombalanan Meclis'in yeni konsepti için kollar sıvandı. Tamirat için 120 milyon liralık bütçe hazırlandı. Ziyaretçi kabul bölümünün yan tarafında bombanın isabet ettiği yere doğru bir 'demokrasi yolu' da olacak.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan Meclis'i TBMM İdare Amiri Salim Uslu inceledi. Salim Uslu, tadilatın ardından gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Uslu, “Ziyaretçi kabulün yan tarafında bombanın düştüğü yere doğru bir 'demokrasi yolu' olacak. Mevcut yolu mu 'demokrasi yolu' mu yapacağız yoksa kapıdan çıkar çıkmaz oraya bir yol yapıp, sağını, solunu resimlerle mi müze haline getireceğiz ona zamanla karar vereceğiz” dedi.



Türkiye gazetesindeki habere göre; Bir gazetecinin, “A ve B blokların yıkılma kararı alındı mı?” sorusuna ise, kararın henüz alınmadığını, çalışmaların devam ettiğini ama her halükarda bir sığınak ihtiyacının bulunduğunun kesin olduğunu söyledi. Uslu, “Mevcut sığınağımızın yapıldığı tarihi dikkate alınırsa, konvansiyonel silahlara göre yapılmıştır. Halbuki daha sonraki gelişmeler dikkate alındığında, Meclis'in çalışmasına elverişli bir çalışma ortamı olacak şekilde yapılacak. Bunun yanında revir, basın merkezi, TV'nin görev yapabileceği, Allah korusun böyle bir durum söz konusu olursa Meclis'in çalışmalarına daha mini bir yerde devam edeceği yerimiz olacak ama yerin altında olacak. Onunla ilgili çalışmalar henüz devam ediyor” diye konuştu.



Meclis'teki çalışmaları Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) yaptığını anımsatan Uslu, “Maliyet hesapları henüz çıkmadı ama zannediyorum şu anda 120 milyon liralık bir bütçe hazırlandı. Burada elbette Meclis bunu yapabilir ama biz daha çok, 'milletin Meclisi'ni millet yapar' sloganıyla böyle bir kampanyanın başlatılmasını doğru bulduk. Protokol imzalandı” dedi.



"Ana bina 1 Ekim'e yetişecek"

Uslu, Meclis'in ana binasının 1 Ekim'e yetişeceğini, milletvekillerinin dışarıdan getirdikleri bazı misafirlerle basın toplantısı yapma isteğinin oluştuğunu, buna ilişkin Halkla İlişkiler Binası'nda basın toplantı salonu oluşturduklarını bildirdi.









#TBMM
#Meclis
#FETÖ
#Salim Uslu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.